Кадър бТВБългария загуби уважавана личност. След дълго боледуване е починал зам.-председателят

...
Кадър бТВБългария загуби уважавана личност. След дълго боледуване е починал зам.-председателят
Коментари Харесай

Почина ген. Кирил Войнов

Кадър бТВ

България загуби уважавана персона. След дълго боледуване е умрял зам.-председателят на Държавната организация за метрологичен и механически контрол о. р. военачалник Кирил Войнов. Това оповестиха от пресслужбата на ДАМТН.

" Тази нощ воинът, огнеборецът, генералът Кирил Войнов стартира своя финален церемониален марш. Нека Светлината на вечността да озарява плацът пред достойния български офицер Кирил Войнов. Дори в болничното заведение, Генералът (както бе именуван от всички) не преставаше да получава настоящи отчети от подчинените си основни шефове. След което бързо взимаше управнически решения и разпореждаше предприемането на най-подходящите ограничения ", пишат в съболезнователен адрес от Агенцията.

От 2017 година до последния си мирис, о.р. военачалник К. Войнов е заместник- ръководител на ДАМТН.

През 2016 година взима ефективно присъединяване в основаването и структурирането на Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях “. От 2016г. до 2017г. е Главен шеф на Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях “.

През 2015 година е консултант на Министър ръководителя на Република България.

О.р. военачалник Кирил Войнов стартира кариерата си в Министерство на вътрешните работи през 1975 година като пълководец на взвод към Столична работа за пожарна защита. Постепенно минава през всички длъжности в системата на Министерство на вътрешните работи.

В интервала 1994 година – 2006 година е Директор на Национална работа „ Пожарна и спешна сигурност “ – Министерство на вътрешните работи.

През 2003 година с декрет на Президента на Република България, на Кирил Войнов е присвоено званието „ Генерал-майор от Министерство на вътрешните работи “.

През 2021 година о.р. военачалник Кирил Войнов е награден със „ Златен почетен знак на ДАМТН “ втора степен.

От 2005 година Кирил Войнов е почетен жител на гр. Ихтиман, област София; През 2004 година става притежател на огромната премия „ Благодеятел на 200 4г. “ През 2003 година е награден с Почетен знак „ Златно сърце – 2003 “

През 2001 година получава най-високото отличие на Министерство на вътрешните работи – почетен знак I-ва степен, присвоен за гасене на пожар в петролна рафинерия;

През 1999 година е награден с най-високото отличие на Министерство на вътрешните работи – почетен знак  I-ва степен присвоен за гасене на пожар в склад за експлозиви. Същата година е определен за Мъж на годината.

През 1997г. е награден с персонално оръжие от министъра на вътрешните работи.

Председателят на ДАМТН Петър Горновски и чиновниците на организацията изричат своите съболезнования на околните, родствениците и приятелите на достойния български офицер Кирил Войнов.

Поклонението ще се състои на 21.07./сряда/ от 11.30 в храм Света София!, пише trud.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР